Nieuws

Vissenbescherming wil stop op levend koken van kreeften en krabben

De Vissenbescherming vraagt in een brief aan de Vaste Commissie voor Economische Zaken om actief de mogelijkheid van pijnloze elektrische verdoving van kreeften en krabben te onderzoeken voordat ze gekookt worden. Het probleem is dat de staatssecretaris Dijksma, die over … Read More

Actie Partij voor de Dieren.

De partij voor de Dieren is een online actie begonnen tegen restaurant Yoepz in Utrecht; mensen wordt gevraagd om het restaurant te verzoeken geen kreeften meer levend te koken: https://afdelingutrecht.partijvoordedieren.nl/news/pvdd-voert-actie-voor-kreeften-in-utrechts-restaurant. Utrecht, 14 september 2015 – Partij voor de Dieren afdeling … Read More

Kreeften en krabben met of zonder pijn de pan in. Reactie op IMARES-rapport Welzijn en bedwelmen van krabben en kreeften: een literatuurstudie (2015)

Er is de afgelopen jaren meer systematische en publieke aandacht ontstaan voor de ruwe behandeling van kreeften en krabben in verband met vangst, vervoer en doden, vooral het levend koken, van deze dieren (zie hierover www.vissenbescherming.nl). Dit heeft in 2014 … Read More

Verkoop van levende kreeften bij de Jumbo

In december 2013 zijn we begonnen met het aanschrijven van de Jumbo over de verkoop van levende kreeften. We hebben hierbij het verzoek gedaan te stoppen met de verkoop van levende kreeften. De Jumbo heeft ons teruggeschreven dat ze niet … Read More

De Noordzee als kweekvijver van vis

De zeeën worden in hoog tempo en met subsidies van de Nederlandse en andere overheden verder leeggevist, bovendien op een voor de hierin levende dieren uiterst wrede manier. Daarom goed dat de lezingenreeks annex debat over voedsel, It’s the food, … Read More

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten