Het verschil tussen visolie en algenolie

Jaarlijks worden grof geschat 300 tot 500 miljard vissen gedood voor de productie van visolie, ruim een derde van de totale visvangst. Die visolie wordt door mensen gebruikt voor de omega-3 en verder voor de viskwekerijen en de veehouderij. Dit betekent een enorme aanslag op de visbestanden in onze oceanen. Wat de meeste mensen niet weten is dat de omega-3 in vissen afkomstig is van de plantaardige algen die ze eten. Het zou dus beter zijn om algenolie te gebruiken in plaats van visolie. De visolie moet grondig gezuiverd worden van alle schadelijke stoffen die tegenwoordig in de zee rondzwerven, bij de algenolie is dat niet nodig, omdat die in kwekerijen wordt geproduceerd. De Keuringsdienst van waarde zond onlangs de volgende rapportage uit over de productie van visolie en algenolie: https://www.youtube.com/watch?v=3dCufD5n_SI

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten