Vissenbescherming wil stop op levend koken van kreeften en krabben

iStock_000005093154Large(1)

De Vissenbescherming vraagt in een brief aan de Vaste Commissie voor Economische Zaken om actief de mogelijkheid van pijnloze elektrische verdoving van kreeften en krabben te onderzoeken voordat ze gekookt worden.

Het probleem is dat de staatssecretaris Dijksma, die over dierenwelzijn gaat, een dergelijk onderzoek tot nu toe afhoudt, omdat niet ‘bewezen’ zou zijn dat kreeften en krabben pijn kunnen ervaren en omdat er in het buitenland, met name in Ierland, al onderzoek hiernaar zou worden verricht dat in een ‘rapport’ zou worden gepubliceerd. Dit laatste is echter niet waar volgens de Vissenbescherming, die er verder op wijst dat kreeften en krabben in ruime mate voldoen aan de wetenschappelijk geaccepteerde criteria voor het vermogen van kreeften en krabben, om pijn te ervaren.

Brief Vissenbescherming aan Vaste Cie voor EZ

 

 

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten