Petitie voor het verbeteren van leven van kweekvis

De Vissenbescherming maakt zich hard voor het welzijn van vissen in gevangenschap. In deze zogenaamde kwekerijen gaat helaas veel mis als het om dierenwelzijn gaat. Dieren zitten vaak te krap op elkaar opgesloten, de waterkwaliteit is slecht, er is geen ruimte om soorteigen gedrag te vertonen en ziektes nemen de overhand. Het lijden in de viskweek is groot en direct vergelijkbaar met het leed uit de bio-industrie, maar dan onder water.

Samen met Europgroup for Animals hebben we een campagne gelanceerd waarin het verborgen leed van de viskweek aan het licht komt. Deze campagne bevat enkele video’s en informatie die veel uitleg geven. Wil je de video’s terugkijken, dan kan dat via ons Facebook-kanaal, klik hier om direct naar de campagne te gaan.

Uit bovenstaande video blijkt het leed van de vissen groot te zijn en we proberen vanuit verschillende hoeken hun welzijn te kunnen verbeteren.

Tot op heden is er bijna geen wetgeving die het welzijn van vissen beschermt. Maar het lijden van deze dieren is intens en gebeurt achter gesloten deuren, deze dieren lijden, maar ze lijden in stilte. Er is niemand die hen hoort.

De komende maanden werkt de Europese Commissie aan nieuwe wetgeving voor dierenwelzijn. En dit is een goede mogelijkheid om vissenwelzijn op de kaart te krijgen. Want als zij nu te horen krijgen dat Europeanen voor vissenwelzijn en tegen vissenleed zijn, moet vissenwelzijn ook een punt van overweging worden.

Onze collega’s van Compassion in World Farming zijn daarom een petitie gestart om de Europese Commissie te verzoeken welzijnsregels op te stellen voor alle vissoorten (met onder andere ook verplichte verdoving voor de slacht). Natuurlijk zijn we enthousiast over deze petitie en hebben we hem direct ondertekent. Onderteken jij ook? Ga dan nu naar de petitie en spreek je uit voor de vissen.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten