Actuele activiteiten

De Vissenbescherming is actief onderdeel van de Dierencoalitie. Dankzij dit samenwerkingsverband van Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties kunnen we veel meer bereiken. Op 12 oktober was er in de Tweede Kamer het jaarlijkse Algemeen Overleg Visserij, waar met minister Schouten actuele visserijproblemen hebben besproken. Vissenwelzijn stond niet op de agenda. Maar omdat wij vonden dat wel moest gebeuren, hebben we samen met de Dierenbescherming, Compassion in World Farming, Wakker Dier en de Dierencoalitie een brief aan de Tweede Kamer-commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gestuurd   Lees verder

Ook op Europees niveau groeit de aandacht voor vissenwelzijn. Eurogroup for Animals is een campagne voor vissenwelzijn gestart en wij zetten die uit op Facebook en andere sociale media. Dat doen ook andere lidorganisaties van Eurogroup over heel Europa om zo breed aandacht te vragen voor dit onderwerp. In de werkgroep Fish Welfare van Eurogroup denken we na over welke initiatieven nu verder te nemen. Volg onze Facebookpagina voor meer informatie rondom deze campagne.

Als Vissenbescherming zijn we een kleine vijf jaar lid van de Europese Aquaculture Advisory Council (AAC). Daar kaarten we vooral aan wat voor grote welzijnsproblemen er door viskwekerijen veroorzaakt worden. Binnen de AAC hebben we drie werkgroepen. Eén daarvan is de werkgroep Finfish en daarbinnen is een aparte subgroep Fish Welfare actief. Die subgroep heeft begin oktober een seminar georganiseerd over vissenwelzijn georganiseerd met tal van heel interessante sprekers, waarvan verreweg de meesten openlijk pleitten voor meer vissenwelzijn. Het was opmerkelijk hoe open we over dit onderwerp konden praten met de vertegenwoordigers in de Finfish-werkgroep van de viskwekers. Ook zij erkenden bijna allemaal het belang van vissenwelzijn. Nu moeten we met die positieve opstelling wat betreft vissenwelzijn zien te bereiken dat er concrete verbeteringen komen voor de vissen in de viskwekerijen. Daarvoor zullen we ons in de AAC samen met Eurogroup for Animals en Compassion in World Farming stevig inzetten.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten