MSC en Wereld Oceanen Dag

8 juni was het Wereld Oceanen Dag. Een dag die in het teken staat van het leven in zee. Oceanen zijn niet alleen prachtig, ze bieden ook een leefgebied voor talloze planten en dieren en leveren zuurstof voor al het leven op aarde. Helaas wist MSC (Marine Stewardship Council) een andere draai te geven aan deze dag. Zij lanceerden een wereldwijde campagne, gewijd aan duurzame visserij. Hierbij werd volledig voorbij gegaan aan het dierenleed dat wordt veroorzaakt door de visserij. Ondanks dat MSC ook goede stappen neemt op weg naar een duurzamere visserij, is er binnen het MSC keurmerk nog steeds geen aandacht voor dierenwelzijn. Wij vinden het erg jammer dat MSC juist deze dag gebruikt om een campagnefilm te lanceren waarin het eten van zeedieren centraal staat. In samenwerking met onze partners Sea First Foundation, de Dierenbescherming en de Dierencoalitie, hebben wij MSC dan ook aangesproken op deze manier van handelen. Wij blijven met MSC in gesprek over het toevoegen van criteria voor vissenwelzijn in hun standaarden. Want duurzaam zonder aandacht voor vissenwelzijn, dat kan nooit duurzaam zijn.

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten