Groot internationaal onderzoek naar dodingsmethoden waterdieren

De Humane Slaughter Association (HSA) houdt zich bezig met het verbeteren van het welzijn van productiedieren tijdens transport en slacht. Dit doen zij onder anderen door scholing en wetenschappelijk onderzoek. De HSA heeft £1,7 miljoen (bijna €1,9 miljoen) beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek naar dodingsmethoden van vissen en andere waterdieren.

Meer dan de helft van het geld zal worden besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van kreeftachtigen en inktvissen tijdens de slacht. De rest van het geld wordt besteed aan onderzoek naar het welzijn van kweekvissen tijdens de slacht.

De Vissenbescherming vindt het fantastisch dat dit grootschalige onderzoek uitgevoerd gaat worden. Wij strijden al lange tijd voor meer onderzoek naar slachtmethoden van vis en andere waterdieren. Als we meer weten over wat er gebeurt met de vissen tijdens de slacht, helpt dat om betere dodingsmethoden te ontwikkelen en dan hoeven vissen veel minder te lijden.

Dit geeft hoop voor de toekomst! Wil je meer lezen? Op de website van de Humane Slaughter Association kun je meer lezen over dit project.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten