Aangifte tegen student die levende goudvis dronk

Onlangs werden wij onaangenaam verrast door een video waarin te zien is hoe een student van Fontys Hogeschool tijdens de introductieweek een levende goudvis in een glas met bier opdrinkt, tot hilariteit van medestudenten. Dit wrede, afkeurenswaardige gedrag van de student werd door de directeur marketing en communicatie bij Fontys, de heer Van Ierland, echter afgedaan met uitspraken als “Het is een beetje dom, maar jongens van die leeftijd doen dat.” en “Het is niet iets waarbij iemand in gevaar is gebracht. Het hoort er helaas een beetje bij.

Deze bagatelliserende uitspraken kunnen het schandelijke gedrag van de student natuurlijk nooit goedpraten. De levende goudvis, een dier met gevoel, dat stress kan ervaren en wel vijftien tot twintig jaar oud kan worden, wordt uit zijn leefomgeving gehaald en in een glas bier gedaan om vervolgens te worden doorgeslikt om in de maag van de student terecht te komen. Hij sterft door een combinatie van verstikking, het maagzuur en het bier. De doodsstrijd kan, afhankelijk van hoeveel er het laatste uur is gegeten en de hoeveelheid gedronken water, minutenlang duren. Een nare dood, veroorzaakt door het wangedrag van studenten.

Samen met Bite Back en Stichting Dierbewustleven zullen we Fontys Hogeschool benaderen met het verzoek dit gedrag nadrukkelijk af te keuren en om maatregelen te nemen ter voorkoming van het misbruik van dieren tijdens introductieweken.
Ook doen wij hier gezamenlijk aangifte van bij de politie.

In het Verenigd Koninkrijk is in 2014 al iemand beboet voor het opdrinken van zijn levende goudvis. De RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) deed aangifte naar aanleiding van een filmpje op Facebook waarin te zien was hoe de man een glas met wat water en de levende goudvis opdronk. Achteraf verklaarde hij dat het een impulsieve daad was waar hij zich voor schaamde. Hij kreeg een boete van 300 pond en 460 pond voor kosten.

Het drinken van een levende goudvis is geen grap; het is wreedheid tegen een dier en onacceptabel!

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten