Ontmoedigingsbeleid verkoop levende kreeften en krabben in Leiden

Afgelopen week diende de Partij voor de Dieren in Leiden een motie in om de verkoop van levende kreeften en krabben in Leiden te ontmoedigen. De motie vraagt het College om in gesprek te gaan met marktondernemers en viswinkels om hen te bewegen geen levende kreeften en krabben meer te verkopen. De motie werd ondersteund door Partij Sleutelstad, die “onnodig dierenleed niet meer van deze tijd” noemde en de SP, die aangaf dat “de verkoop van deze levende dieren die pijn lijden gedurende dit proces” wat de SP betreft niet past in de diervriendelijke stad die Leiden nastreeft.

Met 37 stemmen vóór en 2 stemmen tegen is de motie aangenomen! De wethouder, die het door de PvdD geschetste beeld herkende en het afschuwelijk vond, gaat ermee aan de slag en met de ondernemers in gesprek.

Lianne Raat, gemeenteraadslid PvdD: “Achter de verkoop van levende kreeften en krabben schuilt enorm veel leed. Dit is niet meer van deze tijd en past niet bij een diervriendelijke stad. Wij zijn dan ook verheugd dat het College naar aanleiding van onze aangenomen motie in gesprek gaat met marktondernemers en viswinkels om hen te bewegen geen levende kreeften en krabben meer te verkopen.”

Wij zijn verheugd met deze aangenomen motie die op zoveel steun kon rekenen en gaan ervan uit dat het de ondernemers ertoe zal bewegen deze dieronvriendelijke activiteiten te staken.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten