Dierenkieswijzer toont dier(on)vriendelijke politiek

In aanloop naar de Europese Verkiezingen heeft de Dierencoalitie, waar de Vissenbescherming lid van is, de Dierenkieswijzer gelanceerd. Op www.dierenkieswijzer.nl is het stemgedrag van de Nederlandse Europarlementariërs in kaart gebracht. De Dierenkieswijzer laat zien hoe politici gestemd hebben over zaken als diertransporten, de jacht op en handel in wilde dieren, intensieve veehouderij, wilde dieren in circussen en het in gevangenschap houden van zeezoogdieren.

De Dierenkieswijzer biedt inzicht in de dier(on)vriendelijkheid van partijen, zodat stemgerechtigden daar tijdens de verkiezingen op 23 mei rekening mee kunnen houden. Veel wet- en regelgeving wordt in de Europese politiek bepaald. Zo hebben Europarlementariërs grote invloed op het welzijn van dieren. Miljarden dieren zijn afhankelijk van de resultaten van de Europese verkiezingen.

Wie de Dierenkieswijzer invult, ziet welke partij wat betreft stemgedrag het meest overeenkomt met zijn/haar eigen standpunten. De Dierenkieswijzer laat het stemgedrag van politieke partijen zien aan de hand van elf stellingen. Bovendien hebben alle politieke partijen de kans gekregen om hun stemgedrag en standpunten uit te leggen. Politieke partijen die op dit moment niet in het Europees Parlement vertegenwoordigd zijn (FvD, DENK en 50PLUS) konden niet worden meegenomen. Hen is wel gevraagd hoe ze gestemd zouden hebben als ze wel vertegenwoordigd waren in het Europees Parlement, maar daarop is niet gereageerd.

Aangezien de politieke partijen verdeeld zijn over verschillende dierenzaken en de Nederlandse overheid steeds meer uitgaat van Europese wet- en regelgeving, kan de kiezer met zijn of haar stem een verschil maken voor dieren.

De Vissenbescherming roept iedereen op om diervriendelijk te stemmen!

Stelling 7: “Zeezoogdieren, zoals orka’s en dolfijnen, mogen in gevangenschap gehouden worden ter vermaak van mensen

De Dierencoalitie is een samenwerkingsverband van de volgende vijftien dierenbeschermingsorganisaties: Stichting AAP, Bont voor Dieren, CAS International, Compassion in World Farming Nederland, De Faunabescherming, Stichting Vissenbescherming, Eyes on Animals, IFAW, Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, Stichting Belangengroep “Rechten voor al wat leeft”, Stichting Dierenlot, Stichting Comité Dierennoodhulp, World Animal Protection, Sea First en de Nederlandse Federatie Dierenopvang Organisaties.
De Dierencoalitie vertegenwoordigt deze organisaties in Den Haag, met het doel om in belangrijke politieke en maatschappelijke kwesties effectief voor de belangen van dieren op te komen.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten