Werelddag voor het einde van de visserij 2019

Op zaterdagmiddag 30 maart, de derde Werelddag voor het einde van de visserij, voerde de Vissenbescherming voor de tweede keer samen met Stichting Dierbewustleven en Bite Back actie in het centrum van Den Haag. Door middel van deze actie werd het winkelend publiek geïnformeerd over het leed dat vissen treft door de primitieve, wrede vangst- en dodingsmethoden van de visserij.

Tijdens deze actie lag een aantal vrijwilligers onder een net op de grond om zo door de visserij gevangen vissen uit te beelden. Daaromheen stond een formatie van vrijwilligers met borden met foto’s van vissen die slachtoffers waren van de visserij. Daarnaast was er een stand waar men voor meer informatie terecht kon, werden er flyers uitgedeeld en werden er veel gesprekken met het winkelend publiek gevoerd. Met name de visuele presentatie van de gevangen vissen trok veel bekijks. Een groot aantal mensen gaf aan het een sympathieke actie te vinden en deed een gift in de collectebus.

Over de hele wereld werden er in het kader van de Werelddag voor het einde van de visserij in 18 landen acties georganiseerd. In Frankrijk gebeurde dat zelfs op 41 locaties.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten