Vissenbescherming vraagt Makro weer om gesprek over levend koken

Op 10 juni 2017 hebben wij namens veertien dierenbeschermingsorganisaties een oproep aan de Makro gedaan om de verkoop van levende kreeften en krabben te staken. We hebben daar tot nu toe geen enkel antwoord op ontvangen. Klanten die ons op de hoogte houden maken geregeld kritische opmerkingen over de manier waarop deze dieren, op de visafdeling van de Makro, met hun vastgebonden scharen op het droge tussen de dode vissen liggen te creperen. Het personeel lijkt dit heel normaal te vinden: “Het gaat om de versheid” luidt het antwoord dat ze geven. Kennelijk geldt dat niet voor de dode vissen waar ze tussen liggen. Een luguber tafereel voor wie daar oog voor heeft! De commotie rond de reuzenkreeft Louis, die na de vangst dagenlang in de Kersttijd met vastgebonden scharen in gevangenschap heeft moeten doorbrengen en tenslotte aan de stress is overleden, laat zien laat dat dergelijke dieren niet langer als gevoelloze voorwerpen behandeld mogen worden. Ook het in Zwitserland aangekondigde verbod om deze dieren in kokend water te doden is een signaal in deze richting. Wij gaan toch nog eens de directie van de Makro om een gesprek hierover vragen.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten