Lidl verwijdert goudvissenkom uit advertentie

In advertenties van Lidl op de televisie was onlangs temidden van allerlei producten ook een goudvissenkommetje te zien met daarin een enkele goudvis in een heel klein laagje water. We hebben de directie van Lidl uitgelegd dat dit voor het welzijn van de vis schadelijk is en bovendien de kijkers op het idee kan brengen zelf zo’n kom met een goudvis erin aan te schaffen. Gelukkig was Lidl het snel met ons eens.
Ze schreven terug:
Bedankt voor je bericht. Wij zullen je feedback meenemen en zullen dit ook door communiceren aan de desbetreffende afdeling. 
We zullen in het vervolg rekening houden met de vissen en andere dieren. 
De advertentie is intussen vervangen door eentje zonder goudvissenkom.
De goudvissenkom wordt soms ook stilzwijgend, zonder enig antwoord op ons verzoek verwijderd. Dit bleek onlangs het geval bij een restaurant in Noord-Holland dat wij aangeschreven hadden. Daar zijn wij natuurlijk ook blij mee.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten