Geef de goudvis een aquarium

Door alle persaandacht voor de goudvissenkom in het Budelse schoollokaal die op ons verzoek verwijderd is, hebben wij tal van verzoeken ontvangen om de goudvissenkom in andere scholen en winkels te doen verwijderen. Ook wordt daarbij vaak melding gemaakt van ernstige verwaarlozing van de vissen. Verheugend was het bericht in het Algemeen Dagblad dat de Dierenpolitie in een vissenwinkel een goudvissenkom heeft laten verwijderen. In vissenwinkels en ook in restaurants treft men vaak nog vissenkommen aan met daarin één of twee goudvissen. Interessant zijn de reacties van de houders van deze goudvissenkommen. Ze blijken totaal niet op de hoogte te zijn van de adviezen van het LICG (Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren), dat voor goudvissen een aquarium van tenminste 1 meter lengte voorschrijft. Wij zullen alle meldingen van dergelijke goudvissenkommen behandelen. Schroom dus niet om die aan ons door te geven.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten