Actie tegen nieuwe Jumbo Foodmarkt in Utrecht

De Partij voor de Dieren in Utrecht voert actie tegen Jumbo dat van plan is om volgend jaar ook in hun Foodmarkt Leidsche Rijn in Utrecht levende kreeften te gaan verkopen. Dat doen ze al in hun Foodmarkten in Amsterdam, Breda en Veghel.

Wij hebben al eerder de Jumbo verzocht om geen levende kreeften te verkopen vanwege de stress in de kleine homaria waarin de dieren met vastgebonden scharen worden tentoongesteld en, niet in de laatste plaats, omdat de verkochte kreeften in de restaurants en bij de mensen thuis op een vreselijke manier worden gedood, o.a. door ze levend te koken of levend met een ijzeren pen te bewerken om zo de centrale zenuwcentra uit te schakelen. Als kreeften zonodig moeten worden gegeten, dan behoren ze na de vangst zo snel mogelijk verdoofd en gedood te worden.
Jumbo is trouwens niet de enige firma die levende kreeften aanbiedt. Enkele maanden geleden hebben wij ook de Makro verzocht hiermee te stoppen en eerder benaderden wij de Sligro hierover. De Makro antwoordt niet, de Sligro gaf hetzelfde antwoord als Jumbo, namelijk dat ze de klanten adviseren de kreeften diervriendelijk te doden door ze eerst af te koelen en ze vervolgens in een pan kokend water te doen. Uit onderzoek blijkt dat de dieren dan gedurende enkele minuten pijn lijden, maar dat vertellen Sligro en Jumbo er niet bij. Het is een goede zaak om de klanten van deze firma’s van de juiste informatie te voorzien.

cooked lobster is taken from a pot

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten