VVD in Amsterdam Slotervaart wil viswedstrijden verbieden

De VVD-fractie in Slotervaart heeft een motie ingediend om viswedstrijden in dit stadsdeel te verbieden. De VVD erkent dat vissen onder de viswedstrijden lijden. Bij viswedstrijden is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk vissen in een zo kort mogelijke tijd worden gevangen. Hierdoor worden de dieren vaak ruw op de kant getrokken en onthaakt. Ook worden dieren vaak bewaard in leefnetten of worden zij urenlang in een tas of net meegesleept.

De Vissenbescherming is daarom verheugd met het initiatief van de VVD-fractie in Slotervaart en hoopt dat dit voorbeeld in meer gemeenten zal worden overgenomen. De Vissenbebescherming spoort gemeenten aan om hun verantwoordelijkheid in deze te nemen. Gemeenten zouden bijvoorbeeld ook nadere eisen aan vergunningen en pachtovereenkomsten kunnen koppelen. Hierin kan onder andere worden opgenomen dat bij het vissen het gebruik van weerhaken en leefnetten niet is toegestaan.

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten