Kruidvat neemt goudviskom niet langer op in reclamefolders

In een folder van drogisterijketen Kruidvat stond onlangs ter illustratie een foto afgebeeld van een goudvis in een vissenkom. Aangezien dit soort afbeeldingen suggereren dat een vissenkom een juiste behuizing voor vissen vormt, hebben wij de organisatie die de marketing voor Kruidvat uitvoert, hierover benaderd.  Als reactie hierop ontvingen wij de volgende brief:

Beste Vissenbescherming,
 
Via Kruidvat heb ik een kopie van jullie bezwaarbrief ontvangen. Het gebruikte beeld is natuurlijk illustratief en geen aanbeveling voor permanente huisvesting van de goudvis. Ik kan me echter wel vinden in het bezwaar dat dit toch weer mensen aan kan zetten tot het gebruik van te kleine vissenkommen.
 
We zullen dit beeld niet meer gebruiken,
 
Vriendelijke groet,
 
Mick Tinbergen
 
Marketing Manager Kodak Benelux

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten