Waarom Stemmen voor de Provinciale Staten?

Op 7 maart 2007 kiest Nederland nieuwe leden voor de Provinciale Staten. Voor het welzijn van dieren is de provinciale politiek erg belangrijk. Bovendien wordt de Eerste Kamer gekozen door de nieuwe leden van de Provinciale Staten.

De Provincie beslist over natuur, milieu, landschap en leefbaarheid in het algemeen. Ook op het welzijn van de in het wild levende dieren, waaronder de vissen, kan de Provincie een grote invloed ten goede en ten kwade uitoefenen door  middel van het verstrekken van vergunningen voor de jacht en de visserij. Ook kan zij de modernisering van poldergemalen waarin jaarlijks talloze vissen worden vermalen, bevorderen.

De 75 leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de Statenleden uit de 12 provincies. Hoe meer diervriendelijke vertegenwoordigers in de provincie, des te groter de kans op meer diervriendelijke zetels in de Eerste Kamer. De Eerste Kamer is belangrijk omdat de wetgeving die is voorbereid in de Tweede Kamer daar verworpen of aangenomen kan worden.

Zie voor nadere informatie over de partijprogramma?s de site stemdiervriendelijk.nl.

Denk op 7 maart aan de dieren: stem diervriendelijk!

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten