Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport reageert positief op brief Vissenbescherming

In advertenties over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gebruikte het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in 2006 een foto waarop hengelaars stonden afgebeeld. De Wet maatschappelijke ondersteuning heeft de centrale gedachte: meedoen in de samenleving. Aangezien vissen en andere dieren ook onderdeel zijn van deze samenleving, vindt de Vissenbescherming het niet verantwoord om de hengelsport op deze wijze te promoten en te stimuleren.

In november 2006 heeft de Vissenbescherming daarom een brief hierover naar het ministerie gestuurd. Begin januari 2007 heeft het ministerie hierop gereageerd door in een brief aan te geven dat zij begrip hebben voor ons standpunt en de foto niet meer zullen plaatsen in de nog komende Wmo-advertorials.

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten