Vissen worden niet genoemd

Minister Schouten heeft op Dierendag haar brief Dierenwelzijn naar de Kamer gestuurd. Het woord vis komt er helemaal niet in voor. Alleen over landdieren wordt gesproken, waarvoor voorzichtig enkele verbeteringen van hun welzijn wordt aangekondigd. Heel vreemd toch wel dat de vissen helemaal niet genoemd worden. Het gaat immers om de grootste groep dieren die jaarlijks worden gedood voor consumptie: ruim 4 miljard vissen, dat is 4 duizend miljoen vissen. Ruim zesmaal zoveel als alle dieren in de Nederlandse vee-industrie die jaarlijks worden gedood. Per seconde wordt er door de Nederlandse vissector rond de 120 vissen op een uiterst primitieve, pijnlijke manier voor consumptie gedood, waarbij ze veelal levend worden opengesneden en van hun darmen worden ontdaan.

Binnenkort zal minister Schouten ook een reactie geven op de onlangs verschenen zienswijze van de Raad voor Dierenaangelegenheden: Welzijn van vissen. Hopelijk zal de minister dan eindelijk eens een reeks welzijnsbevorderende maatregelen voor de vissen gaan aankondigen.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten