Nieuwe foodmarkt van Jumbo gaat geen levende kreeften verkopen

Dankzij een actie van de  Partij voor de Dieren heeft de Jumbo besloten in de nieuwe Foodmarkt in Leidsche Rijn Centrum in de stad Utrecht geen levende kreeften meer te verkopen. Verder gaat de supermarktketen onderzoeken hoe zij verder wil met de verkoop van levende kreeften in hun Foodmarkten in Amsterdam, Breda en Veghel. Daar worden nog wél levende kreeften aan klanten verkocht. Met dit besluit gaat de Jumbo een nieuwe, meer diervriendelijke koers varen. De Vissenbescherming vroeg al in 2013 de Jumbo te stoppen met de verkoop van levende kreeften, maar Jumbo wilde toen ondanks herhaalde verzoeken hier niets van weten. De kreeften zouden goed behandeld worden: doordat hun scharen waren vastgebonden konden ze elkaar immers niet verwonden, zo luidde toen het verweer van Jumbo. Wij gaan ervan uit dat binnenkort ook de verkoop van levende kreeften in de andere supermarkten van Jumbo wordt gestaakt.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten