Consumptievis kan pijn voelen, maar geniet geen enkele wettelijke bescherming

Het programma van de Keuringsdienst van Waarde d.d. 5 april 2018 ging over het doden van vissen. Een belangrijke en zeer informatieve uitzending waarin de onderzoeker, zeevisser, viskweker, visverkoper alsook de Vissenbescherming aan het woord komen. Belangrijk is dat onderzoeker Gert Flik zonder voorbehoud stelt dat vissen pijn kunnen voelen: ‘Wat wij pijn noemen, kunnen vissen zeker voelen’, aldus Flik. Te zien is o.a. hoe kweekvissen snel elektrisch verdoofd kunnen worden (na een ellendig stressvol leven in overvolle kweekbassins) en hoe deze dodingsmethode op grote vissersschepen op zee op dit moment nog niet mogelijk is (daar wordt praktisch ook nog geen onderzoek naar gedaan), waardoor deze dieren meestal langdurig stikken en levend gevild worden. Ze genieten geen enkele wettelijke bescherming.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten