Motie om levend koken van kreeften en krabben te verbieden haalt het net niet

Naar aanleiding van de petitie die de Vissenbescherming op 6 februari jl. aan de vaste commissie voor LNV heeft overhandigd, hebben de Kamerleden Wassenberg en Arissen van de Partij voor de Dieren een motie ingediend om het levend koken van kreeften en krabben niet langer toe te staan. Afgelopen week is de motie in stemming gebracht en helaas heeft deze het niet gehaald. Ze werd met 66 stemmen voor en 84 tegen verworpen. Heel jammer dat D66, die in 2013 wel voor een motie voor onderzoek naar elektrische verdoving stemde, nu voor het levend koken van deze dieren meende te moeten kiezen. We hadden dat niet verwacht. Voor een verbod waren: PvdD, PVV, SP, GL, PvdA en 50PLUS. De motie en stemverhoudingen zijn hier te bekijken.

Uit een publieksenquête van marktonderzoeksbureau Motivaction uit 2016 blijkt dat 58% van de Nederlanders voor een verbod op het levend koken van kreeften en krabben is, slechts 13% is tegen een verbod.

We zullen onze inspanningen voor een verbod onverminderd voortzetten.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten