22 December Vredesdienst voor dieren ~ Kerstoproep aan alle mensen

vredesdienst-facebook-post-share

 

Ondersteunt door 19 dierenbelangenorganisaties waaronder ook de Vissenbescherming
Kerk Vrijburg

Diepenbrockstraat 46 

1077 WB Amsterdam
Aanvang 19.30 uur (deur open 19.00 uur) tot 22.00 uur

Straks is het weer kerstmis, een feest dat door velen van ons gezien wordt als feest van de vrede. Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken en is het schrikbarend hoe wij met elkaar en dieren om kunnen gaan. Voor menig dierenliefhebber geldt dat eigen hond, kat of ander dierbaar huisdier een goed en lang leven wordt gegund. Maar anders ligt dat voor al die ver van ons weggestopte naamloze miljoenen dieren die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden. Wreedheden tegen mens, kind en dier staan niet los van elkaar en iedere vorm is even verwerpelijk. Zet daarom zelf een eerste stap naar wereldwijde vrede: laat dieren geen onderdeel zijn van je Kerstdiner. Het wordt tijd dat we ons bezinnen op hoe we omgaan met andere levende wezens met bewustzijn en gevoel.

Kom naar de speciaal hiervoor georganiseerde Vredesdienst voor dieren die op dinsdagavond 22 december om 19.30 uur gehouden wordt in kerk Vrijburg, Diepenbrockstraat 46 in Amsterdam (inloop vanaf 19.00 uur). Er is ook dit jaar weer een mooi programma met boeiende sprekers en bijzondere mensen met een verhaal. De Vredesdienst voor dieren heeft geen kerkelijk of religieus, maar een humanitair karakter. Na afloop van de Vredesdienst voor dieren kunnen mensen napraten in de kerk onder het genot van een drankje en een diervriendelijk veganistisch hapje. Op de website www.vredesdienst.nl vindt men alle informatie en zie ookhttps://www.facebook.com/events/347092352332727/ .

 

De stap van verruwing en geweld tegen dieren naar geweld tegen onze eigen soortgenoten is klein. Het laatste ligt in het verlengde van het eerste. ‘Zolang er slachthuizen zijn zullen er ook slagvelden zijn’, schreef de Russische schrijver Tolstoj al. Onderstaande 19 dierenorganisaties zijn van mening dat juist voor een Vredesfeest geen mishandeling, uitbuiting, geweld, doding en slachting behoren plaats te vinden. Van geen enkel voelend levend wezen op aarde. Alleen dan kan er van echte vrede sprake zijn. Gezien de vele mogelijkheden van tegenwoordig kan men ook zónder gebruik van dieren heerlijk en feestelijk eten. Zie bijvoorbeeld het heerlijke veganistische recept op www.vredesdienst.nl

Op deze manier zou Kerst echt een feest van Vrede kunnen worden, van bezinning op ons consumptiegedrag en een eerste stap naar wereldwijde vrede. Wij hopen je te zien op 22 december bij de Vredesdienst voor Dieren!

Geef je om dieren, verspreid dan via de social media zoveel mogelijk deze oproep. Dank je wel namens de dieren!

De Vredesdienst voor dieren wordt mede mogelijk gemaakt door:
Ds Hans Bouma, Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, Vissenbescherming, Rechten voor al wat leeft, Sea First Foundation, Dierbewustleven, Akka’s Ganzenparadijs, Ganzenbescherming Nederland, Red een Legkip, Plenty Food Nederland, Stichting KonijnenBelangen, Bont voor Dieren, Stichting Dierennood, de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Stichting Melief, De Faunabescherming, Stichting De Mussen Toevlucht, Stop Dierenleed Nederland en Konijn in Nood.

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten