Geen visolie maar algenolie

Visolie wordt vanwege de omega-3 vetzuren in de reclame aangeprezen als het wondermiddel voor de gezondheid en tegen allerlei ziekten zoals dementie. Je zou er zelfs slank van kunnen worden. Deze gezondheidsclaims zijn onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd. Een ernstig nadeel van visolie is bovendien dat er globaal tussen de 20 en 200 kilo vis nodig is voor de productie van 1 liter visolie: Desastreus voor de vissen en de visstand. Er is een simpel alternatief: algenolie, gemaakt uit plantaardige algen. Algen bevatten omega-3 vetzuren en het zijn de algen waar de vissen zelf tenslotte ook hun omega-3 vetzuren vandaan halen.

Nergens goed voor!

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten