Vissen vangen, meten en laten stikken

Het aan de haak slaan van een vis is op zich al een nare vorm van dierenmishandeling. Nog akeliger wordt het als de ‘sport’vissers in het kader van een wedstrijd de gevangen vissen urenlang in emmers vasthouden om aan het eind van de dag de totale lengte van de gevangen dieren te kunnen opmeten. Onlangs werd in de provincie Zeeland zo?n viswedstrijd georganiseerd, waarbij tal van vissen vanwege de stress en de warmte het eind van de middag in hun emmers de verstikkingsdood ondergingen. Dat gebeurde open en bloot op een algemeen toegankelijk strand, waar veel badgasten en strandgangers nota bene tijdens een stranddag onvrijwillig getuige konden zijn van deze dierenkwelling. Het wordt hoog tijd om de ‘sport’visserij meer aan banden te leggen.

Lees meer

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten