IJsberg met omvang van New York ontstaat in Antarctica

Op Antarctica hebben wetenschappers een 29 kilometer lange scheur ontdekt in een ijsplaat. Ze vermoeden getuige te zijn van de vorming van een ijsberg die groter dan New York City zal zijn.

?We zien dit gewoon voor onze ogen gebeuren?, zegt Michael Studinger, wetenschapper bij NASA. ?Het is een natuurlijk proces, maar het is toch heel opwindend om hier getuige van te mogen zijn.? Een groep wetenschappers ontdekte de scheur toen ze met een vliegtuig metingen aan het uitvoeren waren. Ze waren vooral bekommerd om gletsjers, want die zouden door de hogere temperaturen op de Zuidpool sneller in de oceaan kunnen schuiven.

[url|http://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu/article/detail/1389560/2012/02/03/IJsberg-met-omvang-van-New-York-ontstaat-in-Antarctica.dhtml|Lees verder op deze pagina.|ext]

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten