Protest tegen Powerboatraces in de Waddenzee

Evenals de Waddenvereniging is de Vissenbescherming fel tegen het houden van het WK Powerboatracen in augustus in het Marsdiep, het stuk Waddenzee tussen Den Helder en Texel. In het gebied leven naast vissen onder meer zeehonden en bruinvissen, die gevoelig zijn voor het lawaai van deze extra snelle boten onder water. De Waddenzee is door UNESCO aangewezen als Werelderfgoed juist vanwege die zeldzame rust en natuur. Maar toch heeft de provincie Noord-Holland afgelopen week een vergunning afgegeven voor de Powerboatraces. Teken ook protest aan!
 
Laat de provincie Noord-Holland weten dat powerboatraces in ons werelderfgoed Waddenzee echt niet kunnen! Stuur een digitale ansichtkaart naar de verantwoordelijke gedeputeerde Jaap Bond. Dat kan via de onderstaande site van de Waddenvereniging:

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten