Broodje Bleker: binnenkort de laatste vis op ons bord?

Als er niets gebeurt, ligt over enkele jaren de laatste vis uit de Middellandse Zee op ons bord. Overbevissing is een wereldwijd probleem maar de situatie in Europese wateren is uitzonderlijk ernstig. Volgens de Europese Commissie ( EC ), is 83% van alle vissoorten in de Middellandse Zee overbevist en 63% van de visbestanden in de Atlantische Oceaan.
 
Volgens de EC moeten Europese vissers duurzamer te werk gaan. Daarom ligt er een pakket van maatregelingen op tafel. Brussel legt de lat hoog: de visgronden moeten in 2015 zodanig herteld zijn dat visvangst verantwoord is.
 
Staatssecretaris  Henk Bleker Economische Zaken, Landbouw en Innovatie ( EL&I ), wil nu dat er niet gevist mag worden in 10 tot 15 % van de Noordzee. Net als de milieuorganisatie Greenpeace wil Bleker dat er zogenoemde zeereservaten worden aangewezen.

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten