Winter zorgt voor problemen voor vissen in onder andere het Amsterdamse Bos

In vijvers, poelen en watergangen in het Amsterdamse Bos zijn vele vissen, met name karpers, gestorven door een gebrek aan zuurstof. De sterfte is ontstaan omdat vijvers, poelen en sloten al jaren niet gebaggerd zijn. Door de sneeuw- en ijslaag van deze winter ontstond er mede hierdoor een zuurstof tekort.

Op RTV Noord Holland is een item te horen over deze sterfte, met o.a. een interview met de Partij voor de Dieren. De Vissenbescherming is het met de Partij voor de Dieren eens en vindt dat de beheersmaatregelen beter moeten worden uitgevoerd.

Luister via onderstaande link het item over de vissterfte op RTV Noord Holland.

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten