Bisschop van Groningen en Leeuwarden wil visloze dag

Naar aanleiding van een eerdere oproep van Mgr. De Korte, bisschop van Groningen en Leeuwarden om op vrijdag vis in plaats van vlees te eten heeft de Stichting Vissenbescherming de bisschop verzocht om het eten van vis niet te propageren omdat er veel bezwaren kleven aan het eten van vis. Denk bijvoorbeeld aan overbevissing, bijvangsten, problemen in de viskweek en dierenleed dat wordt veroorzaakt door de vangst- en dodingsmethoden. 

In een reactie heeft de bisschop de Vissenbescherming laten weten dat hij duurzaamheid zeer belangrijk vindt en dat hij in dat kader juist ?voorstander is van een vlees- EN visloze dag?. Verder vindt hij dat de maatschappij zich steeds meer zou moeten richten op biologische en Fair Trade producten. De Vissenbescherming is zeer ingenomen met dit standpunt van de bisschop en heeft dit de bisschop laten weten.  

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten