Albert Heijn wil duurzame visserij bevorderen

Supermarktketen Albert Heijn gaat nauwer samenwerken met het Wereld Natuur Fonds om samen duurzame visserij te bevorderen. Mogelijk wordt de ernstig bedreigde kabeljauw bij Albert Heijn uit de schappen gehaald. In Britse supermarkten is de Kabeljauw uit de Noordzee ook al een tijd niet meer te koop. De Vissenbescherming is verheugd met het feit dat supermarkten zich bewust worden van het feit dat zij een rol kunnen spelen bij de problemen rond overbevissing. De Vissenbescherming zou alleen graag zien dat bij duurzame visserij ook zaken rond dierenwelzijn nader zouden worden bekeken. Verbeteringen in vangstmethoden en dodingsmethoden zouden het dierenleed namelijk aanzienlijk kunnen verminderen. 

Aangezien de problemen rond overbevissing groot zijn, de vangst en het doden van vis ook bij de duurzame visserij op dit moment nog  met groot dierenleed gepaard gaat, is het helemaal niet consumeren van vis wellicht het beste alternatief. Maar voor de mensen die desondanks vis willen eten hebben Stichting de Noordzee en het Wereld Natuur Fonds een nieuwe VISwijzer ontwikkeld waarop consumenten kunnen zien welke vissen gegeten kunnen worden (hierbij wordt met name gekeken naar duurzaamheid en niet naar dierenwelzijn). Op de website www.goedevis.nl is deze VISwijzer te zien.

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten