Piranha’s vangen in Flevoland

Op vakantiepark Eigen Wijze bij Bant in de Noordoostpolder wordt een visvijver gerealiseerd met piranha?s. Tegen betaling mogen deze dieren worden gevangen en vanwege de reputatie van de piranha?s wordt dit ?extreme fishing? genoemd. De waarheid is echter dat de vis- en fruit-etende piranha?s alleen bij voedselschaarste, laag en/of troebel water zich te goed doen aan een in het water gevallen dier. De reputatie van mensverslindende vleeseters is onzin.

Ook de piranha?s zullen net als andere vissen sterk lijden onder de stress en pijn bij de vangst. In dit geval mogen ongeveer 300 mensen per week op de 200 kansloze piranha?s gaan jagen. Nadat ze al een pijnlijke haak door de bek hebben gekregen worden de piranha?s na de vangst met een speciale haak vastgeklemd. Op die manier wordt voorkomen dat de visser in zijn vinger wordt gebeten. Daarna belanden zij weer terug in het water en kunnen, al dan niet genezend van hun wonden wachten tot de volgende keer dat zij aan de haak worden geslagen. 

Stichting Vissenbescherming heeft reeds een brief naar de gemeente gestuurd met de bezwaren tegen de ontwikkeling van de visvijver en blijft de ontwikkelingen volgen.

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten