Japanse tonijnen worden met naalden behandeld

Een Japans visbedrijf gaat tonijn acupunctuur geven om ze te kalmeren tijdens transport. Door de behandeling met naalden zou het bloed van de vissen meer puur worden en het vlees een betere smaak krijgen. Dat schrijft het Britse dagblad The Times.

The Osaka Planning Company wil de vissen niet langer rustig houden met chemische middelen. Volgens de president van het bedrijf worden die middelen steeds duurder en is het ook niet goed voor de smaak van de vis. Het bedrijf hoopt op een grotere winstmarge door over te stappen op acupunctuur.

Het bedrijf houdt de punten op het lichaam van de tonijn waar de naalden ingeprikt moeten worden geheim. Het bedrijf maakte wel bekend ook al experimenten uit te voeren op makrelen. Er wordt niet over het welzijn van de dieren gesproken.

Bron: ANP

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten