Vissenbescherming vraagt staatssecretaris Van Dam om verbod levend koken van kreeften en krabben

iStock_000005093154Large(1)De Vissenbescherming heeft in een brief staatssecretaris Martijn van Dam van EZ verzocht alsnog actief te laten onderzoeken hoe kreeften en krabben binnen één seconde kunnen worden verdoofd voordat ze in kokend water worden gedaan. Zijn voorgangster staatssecretaris Dijksma weigerde dit te onderzoeken met het argument dat het nog niet zeker is of kreeften en krabben pijn kunnen ervaren. Dit is op grond van wetenschappelijk onderzoek echter een onhoudbare bewering volgens de Vissenbescherming, die zich hiervoor baseert op de huidige stand van het onderzoek.

Brief Vissenbescherming aan staatssecretaris Van Dam van EZ 30-12-2015

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten