Steuren uit vijver gegroeid

Er zijn vissen die heel groot en heel oud kunnen worden. Het kan geen kwaad om hiermee bij de aanschaf van vissen voor een aquarium of een vijver rekening te houden. De Vissenbescherming werd onlangs benaderd door iemand die achttien jaar geleden in een dierenwinkel een aantal steuren had gekocht. De dieren werden in een mooie grote vijver gehuisvest en zijn inmiddels ruim een meter lang geworden. In de vijver is het daardoor wel wat te druk geworden. De eigenaar wil daarom een aantal dieren uitplaatsen. Maar dat is niet makkelijk. In de Nederlandse natuur terugzetten is helaas te riskant voor deze in de vijver opgegroeide steuren. Ze kunnen ook niet tijdelijk in een opvangcentrum voor vissen geplaatst worden, want dat is er niet. Daarom zoeken wij een grote beschermde vijver, waarin visserij en hengelsport niet plaatsvinden, en waarin enkele van deze steuren veilig kunnen worden ondergebracht. U kunt reageren via info@vissenbescherming.nl.

100_2488

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten