Plantaardige algenolie gaat visolie vervangen

Jaarlijks wordt circa 1 miljard liter visolie geproduceerd. Daarvoor is ongeveer 50 miljard kilo vissen nodig, wat volgens een grove schatting overeenkomt met tenminste 500 miljard vissen of meer. Een enorme en op den duur fatale aanslag op de visbestanden! Visolie bevat de zo belangrijke Omega-3 vetzuren DHA en EPA.algenolie

Het zijn echter niet, zoals vaak wordt gedacht, de vissen zelf die deze vetzuren produceren. De vissen halen die vetzuren uit de plantaardige algen die ze eten. Dus wat ligt er meer voor de hand dan die omega-3 vetzuren rechtstreeks uit algen te halen en niet via de omweg uit vissen? Sinds enkele jaren is dat ook technisch mogelijk.

Er zijn al enkele firma’s die algenolie met diverse hoeveelheden Omega 3 DHA- en EPA vetzuren op de markt brengen. Deze algenolie is volkomen zuiver, bevat geen giftige stoffen uit de ernstig vervuilde zeeën en oceanen en is visvriendelijk doordat er geen vis voor behoeft te worden gedood.

Deze algenolie is echter in de meeste winkels nog niet te koop, maar men kan ze wel al kopen of bestellen bij Vegalife, Singel 110, Amsterdam (020-6204097;www.vega-live.nl/webshop)

Onlangs heeft de firma DSM, gevestigd in Engeland, bij de Europese Commissie een ’Novel Food’ verzoek ingediend om de door haar geproduceerde algenolie ook op de Europese markt te mogen introduceren, waardoor het product op meer verkooppunten in de Europese Unie beschikbaar zal komen.
Klik hier voor meer informatie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten