Albert Heijn zwijgt over de pangasius

Wij krijgen de laatste tijd geregeld vragen van mensen hoe de pangasius vis, die in de AH-winkels te koop wordt aangeboden, wordt gekweekt. Dit naar aanleiding van berichten in de media over de slechte omstandigheden waaronder de pangasius in Vietnam wordt gekweekt. We hebben daarom AH gevraagd ons nader te informeren over de milieu- en dierenwelzijnseisen, in het bijzonder met betrekking tot de huisvesting, het voer, het doden van de vissen en de controle hierop. AH reageert helaas niet op onze brieven en vindt het kennelijk raadzaam hierover geen eerlijke informatie naar buiten te brengen. Wie deze vis bij AH wil kopen doet er dus goed aan deze vragen aan de filiaalchef te stellen en de antwoorden naar ons toe te sturen. De zwijgzaamheid van AH hangt nauw samen met de introductie van het ASC-keurmerk voor kweekvis, dat vooralsnog bewust geen rekening houdt met het welzijn van de vissen in de kweekvijvers en tijdens het doden van de vissen. Hetzelfde probleem hebben we ook bij het MSC-keurmerk voor zeevis. Ook hier is het vangen en doden van de vissen een lange martelgang.

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten