Vriendenloterij maakt reclame voor de hengelsport

De Vriendenloterij maakt op schaamteloze wijze reclame voor de hengelsport. Deze loterij roept in zijn radio- en TV-spotjes mensen op om hieraan deel te nemen waardoor je kans maakt op een gratis vliegvisvakantie in Schotland. Daar kun je dan vrolijk en gezellig met je kinderen ?kanjers? van vissen vangen enz.

De Vriendenloterij beseft kennelijk niet dat hierdoor mensen worden aangezet om dieren pijn, stress en angst te bezorgen. Of zou de Vriendenloterij, die zich voor ?goede doelen? inzet dat toch helemaal niet zo belangrijk vinden?

Wij hebben de Vriendenloterij uitgelegd dat het vangen van vissen, zuiver voor je eigen plezier, voor de dieren een heleboel ellende oplevert: haak in de bek, uit het water getrokken worden, in de lucht hangen waarin ze geen adem kunnen halen, vastgepakt worden, haak uit de bek peuteren enz. Wij hebben de Vriendenloterij verzocht om deze dieronvriendelijke reclame te staken. We zien met belangstelling naar hun reactie uit.

25 maart 2012
Op 25 maart j.l., ruim 5 weken weken later, hadden wij nog geen antwoord op onze brief ontvangen. Wij hebben inmiddels de Vriendenloterij verzocht om een antwoord.

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten