Project “Duik de Noordzee schoon” genomineerd voor prijs

Materialen zoals netten en vislijnen die vissers verliezen of achterlaten zorgen voor veel problemen in de Noordzee. Veel dieren zoals vissen, krabben en kreeften raken hierin verstrikt en sterven een langzame dood.

Om dit tegen te gaan heeft duikschool Get Wet het project ?Duik de Noordzee schoon? opgezet. Dit zijn acties waarbij de duikers messen, lijnensnijders, kniptangen, ijzerzaagjes zakken en lijnen
mee het water in nemen om zoveel mogelijk netten, vislijnen, loodjes en ander achtergelaten vistuig mee te kunnen nemen. Tijdens dit soort schoonmaakacties worden veel schaal- en schelpdieren bevrijd en veel vissen van een wisse dood gered.

Het project is samen met negen andere projecten genomineerd voor de AD Paul Fentener van Vlissingen Natuurprijs. Hiermee kan vijftigduizend euro worden gewonnen ten behoeve van het project. De Vissenbescherming heeft een aanbevelingsbrief voor het project geschreven.

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten