Paling taboe bij MSC en Viswijzer

De nieuwe viswijzer van Stichting Noordzee en het WNF bevat voor het eerst ook een kolom, waarin duidelijk wordt welke vis qua visstand, vangstmethode en logistiek een MSC-keurmerk heeft. Paling (ook de gekweekte versie) is zowel voor de Viswijzer als in het MSC-keurmerklijstje taboe. Naast paling ontbreken op het MSC-lijstje ook forel, meerval, mossel, oester, roodbaars, wijting en meerdere soorten tonijn.

De MSC let bij de beoordeling van visserijen overigens niet op aspecten rond dierenwelzijn. Bij de toetsing van de vangstmethoden, wordt gelet op de resultaten van een bepaalde methode in het kader van duurzaamheid. Er wordt niet gekeken naar de gevolgen voor het dierenwelzijn van de methode. Ook over de dodingmethoden van de vissen in relatie tot dierenwelzijn is niets opgenomen in de MSC-standaard.

Leave a Comment

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten