Fabrikant van tonijn in blik kiest “duurzamere” vangstmethode

De fabrikant van de blikjes tonijn van het merk Princes heeft aangekondigd te stoppen met schadelijke vangstmethoden waarbij veel schildpadden en haaien omkomen.

Momenteel wordt veel van de ingeblikte tonijn nog gevangen met grote ringnetten en lokvlotten. Die vlotten trekken ook andere zeedieren en bedreigde tonijnsoorten aan. Die bijvangst komt meestal om het leven.
Eind 2014 moet het gebruik van lokvlotten tot het verleden behoren.

De Vissenbescherming blijft zich inzetten om binnen de ?duurzame? visserij meer aandacht te vragen voor het welzijn van de betrokken vissen. Tonijnen komen namelijk ook in de ?duurzame? zeevisserij op gruwelijke wijze aan hun eind: simpel door langdurige verstikking en invriezing.

Plaats een reactie

De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten