Recept fishless fabulous cookies

Voel je weer even helemaal kind met deze veganfabulous fishy cookies! Hoogst noodzakelijk is uiteraard een vormpje in de vorm van een vis! Kun je die niet vinden, dan kun je er ook heel makkelijk zelf eentje maken door een vissjabloontje te maken van papier en het deeg daar omheen uit te snijden.

Ingrediënten (voor 30 koekjes)

100 gram plantaardige margarine
100 gram fijne gouden rietsuiker
Verse vanille van 1 peul
25 gram sojamelkpoeder
50 ml sojamelk
300 gram gebuild tarwemeel
Mespunt zout
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel koud water
Wat extra kaneel gemengd met fijne gouden rietsuiker

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer de margarine met de suiker tot een lobbige massa. Voeg de vanille, sojamelk en sojamelkpoeder toe en roer goed door tot alles samenkomt.
  3. Kneed vervolgens de botercrème met het meel, zout, de bakpoeder en kaneel tot een stevig, maar zacht en soepel, deeg. Voeg nog wat meel toe, indien het deeg te nat is, twee eetlepels sojamelk indien het te droog is.
  4. Rol het deeg uit tussen twee vellen huishoudfolie of bakpapier. Steek er vormpjes uit met het visvormpje en rol de vormpjes voorzichtig door het kaneel/rietsuikermengsel.
  5. Leg de koekjes vervolgens op de bakplaat en bak ze in ongeveer 10 tot 15 minuten goudbruin aan de randjes en zacht in het midden (houd ze vanaf 10 minuten goed in de gaten!).

 

Dit artikel is gepubliceerd in 2011 in het magazine VISinZICHT. Bekijk hier het volledige magazine.


De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten