Privacyverklaring

Stichting Vissenbescherming verwerkt persoonsgegevens en gebruikt cookies op haar website. In deze privacyverklaring informeren wij u over de doeleinden waarvoor persoonsgegevens verwerkt worden, hoe u uw privacyrechten kunt uitoefenen en overige informatie die voor u van belang kan zijn.

Stichting Vissenbescherming gaat op zorgvuldige wijze met persoonsgegevens om en handelt binnen de grenzen van de wet, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Verantwoordelijke
De verantwoordelijke in de zin van de Wbp en AVG is:
Stichting Vissenbescherming
Postbus 26
2100 AA Heemstede
info@vissenbescherming.nl

Voor welke doeleinden verwerken wij uw persoonsgegevens?
Wij verzamelen en verwerken persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • activiteiten die, gelet op onze doelstelling als stichting, gebruikelijk zijn
  • het voeren van een donateursadministratie
  • het aanbieden van diensten, zoals het sturen van een nieuwsbrief en informatiemateriaal
  • het registreren van uw instellingen en voorkeuren ten aanzien van het gebruik van de website (via cookies)

 

Welke gegevens registreren wij?
Wij registreren uitsluitend toegestane gegevens, te weten:

  • NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats)
  • Geslacht
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Betalingsgegevens
  • Gegevens m.b.t. het donateurschap zoals aanvangsdatum en mededelingen v.d. donateur zoals ‘geen post versturen’
  • Gegevens voor het vastleggen en innen van donaties en machtigingen

 

Nieuwsbrief
Wij bieden een nieuwsbrief waarmee onze donateurs en andere geïnteresseerden geïnformeerd worden over de werkzaamheden van onze organisatie en aanverwante zaken. Uw e-mailadres wordt alleen met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Uw respons (open en kliks) op een nieuwsbrief wordt door het systeem vastgelegd en kunnen wij inzien. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Bewaartermijn
We bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.

Gegevensdeling met derden
Uw persoonsgegevens worden niet aan derden verstrekt voor commerciële of andere doeleinden. Op onze site zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

Inzage, correctie en verwijdering van gegevens
U kunt uw persoonlijke gegevens die bij ons geregistreerd staan altijd bij ons opvragen, laten wijzigen of verwijderen. Ook voor vragen over ons privacybeleid kunt u contact met ons opnemen via de bovenaan vermelde gegevens.

Clickgedrag
Op onze website worden algemene bezoekgegevens, zonder dat deze bezoekers identificeren, bijgehouden, zoals de meest gevraagde pagina’s. Het doel hiervan is om de inrichting van de website voor u te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte informatie op de site te zetten.

Gebruik van cookies
Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van de website voor u makkelijker te maken. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze server teruggestuurd worden.

Cookies verwijderen of uitschakelen
Het is mogelijk om het gebruik van cookies uit te schakelen. Ook kunt u op uw computer opgeslagen cookies verwijderen. Dat kan allebei via uw browser.

Functionele cookies
Voor deze website worden cookies gebruikt voor het opslaan van voorkeuren zoals de lettergrootte en voor het sneller kunnen tonen van de webpagina’s. Hierdoor kunnen we deze site beter op uw gebruikerswensen aanpassen en het gebruik van de website makkelijker maken.

Analytische cookies
De analytische cookies verzamelen informatie over hoe bezoekers de website gebruiken. De informatie die we hiermee verkrijgen helpt ons om de website te verbeteren, waardoor deze beter aansluit op uw wensen. Wij gebruiken hiervoor de dienst Google Analytics.

Google Analytics
We maken gebruik van Google Analytics om geanonimiseerde overzichten te kunnen maken van het bezoekersverkeer op onze website. Google Analytics gebruikt hierbij cookies om gegevens over het websitebezoek bij te houden. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Bij de inrichting van Google Analytics hebben we de volgende privacybevorderende maatregelen genomen:

  • Google Analytics mag uw IP-adres alleen geanonimiseerd verwerken.
  • De ‘Gegevens delen’ opties van Google Analytics zijn uitgezet.

 

Cookies voor social media
Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen delen via sociale media als Facebook en Twitter. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van cookies van de social media partijen. Voor onze website geldt dat er pas een social media cookie wordt geplaatst op het moment dat de button ook daadwerkelijk wordt aangeklikt. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de privacyverklaringen van die partijen. Let op dat deze verklaringen kunnen wijzigen.

Websites van derden
Op onze website zijn links opgenomen naar andere, niet bij Stichting Vissenbescherming behorende websites. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot de wijze waarop deze partijen omgaan met persoonsgegevens. Wij adviseren u daarom om de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Stichting Vissenbescherming behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Wij raden u aan regelmatig na te gaan of er aanpassingen zijn.

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 25-05-2018 21:35:00


De website van de Vissenbescherming maakt gebruik van cookies. meer informatie

Voor een optimale werking van de website maken we gebruik van cookies. Als u beneden verder gaat op de website zonder uw cookie settings aan te passen, of u klikt op "Accepteer", dan betekent dit dat u het gebruik van cookies accepteert.

Sluiten